Ƨωɛɛт Ƨσʋя

posted on Friday, April 29, 2016 | 1 comments

Assalamualaikum 


Harini nak share sikit macam mana erin download k-drama. Okay erin tau ramai dah yang dah tau, yg dah buat post mcm mana nak downoad. Biarlah, blog erin kan. Hehe. Sebenarnya erin bukanlah peminat tegar drama Korea tapi ada sesetengah drama sahaja yg erin minat, yang latest drama ialah Descendants of the Sun. Semua episode cerita nie 100% erin download daripada internet. Mungkin ada sesetengah orang download movie guna uTorrent, tapi kali nie erin guna Mega. Dulu erin guna uTorrent tapi memang mengambil masa yang lama, satu cerita ada la dalam sehari setengah nak habis. Maklumlah wifi kat rumah banyak devices yang guna so jadi slow sebab speed kat uTorrent akan jadi around 3-5 kb/s sahaja. Sangat stress tau. Yang lagi stress bila memory RAM dengan ROM dah nak penuh sebab penuh dengan movie. Takpe, lepasnie nak kena beli hard disk. Hahaha

Okay yang sekarang nie erin guna Mega. Mega nie biasanya link dia https://mega.nz. Tapi nak cari movie / kdarama bkan kat Mega. Erin biasa search dulu kat FreeMovieSub. Kat laman web tu ada banyak cerita kdrama. Contoh erin download cerita Descendants of the Sun nie, korang scroll kebawah dan kat situ ada complete episode termasuk special episode. 


Nie salah satu contoh, erin download Special Episode. Erin biasanya download guna link yang dalam kotak kelabu tu. Lepastu tunggu kejap sampai keluar yang macam nie.

Dan erin download through your browser, yang dalam petak merah tu sebabnya erin tak download dia punya MegaSync. Dulu ada tapi sebab baru-baru nie ada format lappy so hilang balik. Okay lepastu tunggu la sampai siap. Kelajuan memang laju daripada uTorrent tapi bergantung kepada kelajuan wifi korang. Ada yang download cerita nie satu episode 15 minit je dah siap. So erin rasa sampai sini je, harap membantu. Bye

Updated : Movie yang dalam link tak termasuk subtitle, jadi korang kena download kat Subscene. Kalau erin, erin akan convert guna Freemake Video Converter sebab nak convert kepada AVI ( tengok kat tv baru syok ) tapi kalau just nak tengok kat komputer, tak ada masalah just explore subtitle.



Written by Erin Kahar at 10:14 AM
Blogger ysmnnrzyn said...

thanks for the info :D

 

Post a Comment








Introduce
short profile

Dashboard / +Follow

Hye. I'm Erin, owner for this blog. 19. To me, strength is nothing more than how well we hide the pain. So, if it's bad, it's an experience. Ask me.

Tagboard
talk to me



RULES

Harsh word not allowed!
Kick out devil anon.
No Advertisement .

Social
do follow me

Follow @erinkahar

Berita Harian
januari 2015




Sponsors
major sponsors